Jorja Mensink plaatst zich voor Hippiade

In het laatste weekend van juli vonden in Brummen de Gelderse kampioenschappen plaats. Diverse combinaties hadden zich hiervoor geplaatst en togen naar het sfeervolle concoursterrein van De IJsselruiters. Jorja Mensink wist zich in de prijzen te rijden én plaatste zich voor het NK

Zeven individuele ruiters en het nieuw gevormde viertal kwamen in de dressuurringen, waarin Jorja Mensink de hoogste score neerzette. Met haar pony Aurora van Slandshof reed zij een keurige L1 proef wat haar 191 en 189 punten en daarmee de zesde prijs opleverde. Ook verdiende zij een ticket voor het Nederlands kampioenschap, een geweldig resultaat!

Debutanten

Diverse amazones maakten hun debuut op de Gelderse kampioenschappen
Suus Lammers kreeg met Hoppenhof’s Dylano 200 en 188 punten wat haar op de zestiende plaats bracht in de B Cat DE. In totaal startten drie Oortveldruiters in de L1 Cat DE. Myrthe Koning kreeg van beide juryleden 177 punten met Koedijk’s Ilona wat haar de 21e plaats bracht. Tess Lammers reed Arjano Armani naar 177,5 en 174,5, goed voor de 23e plaats. In dezelfde klasse, maar dan Cat. C, reed Elisa den Herder met Sander naar 173,5 en 181 punten, dat bracht haar de zevende plaats.

Drie paarden

Bij de paarden kwamen drie amazones aan start. Montana Hillebrand kon net niet de proef neerzetten waar ze op gehoopt had en reed haar Lifeguard naar 192 en 193,5 punten. Dit was uiteindelijk goed voor de dertiende positie. Diezelfde plaats was er voor Lisa Sanders die met Gino-Bravour in de klasse Z1 224 en 219,5 punten kreeg. Kirsten Boogman en Viavanolli kregen in de Klasse L1 met 175 en 185 punten precies 60% wat hun op de vijfentwintigste plaats deed belanden.

Springen

Twee pony-amazones hadden zich geplaatst voor het springen in de 0,80 cm Cat DE. Helaas kreeg Samara met Lady Elegance te maken met iets te veel spanning en daarmee wat fouten. Amy Xhofleer zette met Skeargarden’s Celtic Night een foutloos basisparcours neer. In de barrage moest helaas één balk het ontgelden maar met 73 punten voor stijl was dat toch nog goed voor de negende plaats.

Viertal

Een lang gekoesterde wens om een keer met een viertal aan de start te verschijnen werd dit jaar werkelijkheid. Het viertal bestaande uit Hanneke Brouwer, Brenda Xhofleer, Elisa Tarallo en Kirsten Boogman had wel te maken met de nodige pech. Al in het voortraject was er sprake van uitval van ruiters en paarden en zelfs op de dag zelf bleek het paard van Kirsten niet helemaal fit. In overleg met de ringmeester kon de starttijd twee uur worden verzet en werd gauw de pony van Tess Lammers opgehaald. Hij hield zich kranig tussen de paarden en zo konden ze, onder het toeziend oog van een groot aantal supporters, die speciaal waren gekomen om het viertal aan te moedigen, toch hun proef neerzetten die door de jury werd beloond met 64, 583%, goed voor de negende plaats. Dat smaakt zeker naar meer!

Jorja Mensink met haar pony Aurora van Slandshof
Het viertal van de Oortveldruiters in actie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.