KNHS

Wat is de KNHS?

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is de grootste Nederlandse sportfederatie voor de paardensport. De KNHS is lid van de internationale paardensportorganisatie Fédération Equestre Internationale (FEI). Ruiters moeten bij de KNHS aangesloten zijn om te kunnen deelnemen aan hippische wedstrijden die georganiseerd zijn door de federatie of door aangesloten verenigingen. De acht aangesloten disciplines zijn:

  • dressuur
  • springen
  • mennen
  • eventing
  • de aangespannen sport
  • voltige
  • reining en 
  • endurance.

De wedstrijden worden verreden per kring en per regio.

Wat doet de KNHS?

De KNHS richt zich zowel op de recreatieve paardensport als op de sport in wedstrijdverband. In alles wat de KNHS doet, staat het paard en de paardensporter centraal. Wanneer je deel wilt nemen aan een hippische wedstrijd (een paardenwedstrijd die georganiseerd is door de KNHS of een aangesloten organisatie) moet je aangesloten zijn bij de KNHS.

Wedstrijden rijden / startpas aanvragen

Om mee te doen aan officiële KNHS-wedstrijden heb je een startpas nodig. Een startpas kun je aanvragen via MijnKNHS.nl zodra je lid bent van de KNHS via een KNHS-vereniging of een FNRS-ruitersportcentrum. Lukt dat niet? Neem dan even contact op met onze vereniging!

Startpassen met een beperkte looptijd (een dag, week of maand) worden automatisch afgemeld na de betreffende periode. Startpassen met een geldigheid van 12 maanden worden automatisch verlengd. Wanneer je deze niet wilt verlengen moet deze tenminste 1 maand voor de verlengdatum opgezegd zijn via MijnKNHS.nl.

Voor het eerst wedstrijden rijden?

Wil je voor het eerst wedstrijden gaan rijden? Op de pagina ‘In 8 stappen naar je eerste wedstrijd‘ legt de KNHS stap voor stap uit wat je moet regelen en hoe je dat aanpakt!

Startpassen voor paarden en pony’s

Er zijn startpassen voor paarden en voor pony’s. Welke heb je nu nodig? Rij je op een pony, dan heb je een ponystartpas nodig t/m het jaar waarin je 18 wordt. Daarna heb je een paardenstartpas nodig, ook als je op een pony rijdt. 

Kosten startpas

Wat een startpas kost, staat in de KNHS Tarievenlijst. 

Bron: KNHS

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.