Viertal Oortveldruiters zevende van Nederland

Afgelopen week kwamen diverse Oortveldruiters aan de start op de Nederlandse kampioenschappen, de Hippiade. Ponyamazone Jorja Mensink liet een mooie proef zien en het viertal wist de zevende plek bereiken.

Voor het eerst in jaren kon er weer een viertal worden gevormd bij De Oortveldruiters. Het team, bestaande uit Kirsten Boogman, Hanneke Brouwer, Elisa Tarallo en Brenda Xhofleer en haar dochter Amy als reserveruiter, hadden nog de nodige pech in Brummen waar ze op het laatste moment een reservepaard moesten ophalen. Toch wisten zij zich te plaatsen voor deze finale in de klasse L waar de afgelopen weken onder leiding van Bianca Berenpas en Eline Koppenol heel hard voor werd geoefend. En dat werd beloond. In dit grote deelnemersveld, waar teams uit het hele land aan start kwamen, konden zij na een hele strakke proef de zevende prijs behalen met de prachtige score van 67,083. Dat proeft zeker naar een vervolg.

Jorja Mensink plaatste zich door al een hele mooie proef neer te zetten op het Gelderse kampioenschap in Brummen waar zij zesde werd. Nu kon zij met haar Haflinger merrie Aurora van de Slandshof in de L1 Cat DE 61,444% laten noteren, een prachtig ervaring voor deze jonge combinatie.

Het Oortveldruiters-viertal met commandant Bianca Berenpas. Inzet: Jorja Mensink met haar pony Aurora. Foto’s: Yvonne Buis

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.