Lisa Sanders en Findsley na lange tijd weer in de ring

Lisa Sanders maakte tijden de OVJ-wedstrijd in Ermelo haar rentree met haar paard Findsley. Na een bijzonder lange tijd dat ze niet meer samen in de wedstrijdring waren verschenen behaalde ze nu direct twee winstpunten in het ZZ-Licht.

Lisa kocht de merrie Findsley, een dochter van Bellisimo, als tweeëneenhalfjarige en maakte haar zelf zadelmak. Nadat zij met veel successen door alle klassen ging en haar in 2018 succesvol uitbracht in het Z2 kreeg Lisa het verzoek de getalenteerde merrie ter beschikking te stellen aan de paralympische amazone Rixt van der Horst. Dit resulteerde in een succesvol partnerschap; de combinatie won goud op zowel de Wereldruiterspelen in Tryon als de Paralympische spelen in Tokyo en was jarenlang dé combinatie om internationaal rekening mee te houden.

Na de Olympische Spelen zou Lisa haar merrie weer terugkrijgen om zelf te gaan uitbrengen, maar dit moment liet veel langer op zich wachten dan vooraf gedacht. De corona zorgde voor uitstel van de Olympische spelen met een jaar, en na een geweldige gouden medaille in de teamwedstrijd kreeg Findsley te kampen met een hardnekkige blessure. Nu, na ruim anderhalf jaar revalideren was het eindelijk zover dat Lisa weer met haar oogappel in de ring kon verschijnen. Op het Nationaal Hippisch Centrum startte zij direct voor het eerst in de klasse ZZ-Licht. Dit resulteerde in twee mooie winstpunten, maar vooral een overgelukkige eigenaresse. “Dat ik hier na vijf jaar weer mag staan, dat doet me zo veel. Ik ben supertrots op hoe ‘Finn’ het aanpakte maar vooral heel blij dat we weer samen in de wedstrijdring konden verschijnen. Volgend weekend rij ik op onze eigen vereniging, waar speciaal voor ons ook ZZ-Licht wordt georganiseerd, daar kijk ik echt naar uit!”

Tekst: Yvonne Buis

Fotocredit: Sandra de Vries

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.