Internationaal debuut voor Sophie Buis

Afgelopen weken maakte Sophie Buis haar internationale debuut in de eventing. Met haar pony Gjelt van de Haar kwam zij aan start op de North Holland Horse Trials en Horse Trials Ede, alwaar ze haar eerste internationale winstpunt behaalde.

De lange wedstrijd in Oudkarspel was er direct een van grote uitdagingen. Het vrij kleine en drukke wedstrijdterrein leidde vooral in de dressuur en het springen tot veel spanning bij zowel pony als amazone. De moeilijke en technische cross liep Gjelt echter, met enkel wat tijdfouten, foutloos door, een topprestatie

Bij de wedstrijd in Ede werd de dressuur en het springen op het Nationaal Hippisch Centrum verreden, waar de paarden en ruiters ook verbleven. Nu konden Sophie en Gjelt veel beter de rust bewaren wat resulteerde in een mooie dressuurscore van 62% en een springparcours met slechts één balk. Op het prachtige terrein van De Valouwe in Ede lieten Gjelt en Sophie weer zien wat ze het liefste doen, crossen! Zij reden een foutloze cross binnen de tijd wat uiteindelijk goed was voor een knappe tiende plaats in een deelnemersveld van 20 ruiters en amazones uit verschillende landen. Sophie kijkt zelf tevreden terug: “Gjelt is nog relatief onervaren, een jaar geleden startten we pas de eerste keer in de B. Zo’n wedstrijd is voor ons allebei nog best spannend, ook voor mij is dit nieuw, maar hij wil altijd heel graag werken en het goed doen. We moeten nu gewoon nog wat meer meters maken. Dit keer lukte het allemaal al een stuk beter dan de eerste wedstrijd, en daar ben ik heel blij om.”

Tekst: Yvonne Buis

Sophie Buis met Gjelt in actie

Foto: Joyce Kolfschoten

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.