Xander Corporaal begint selectieseizoen voortvarend

Op Hemelvaaartsdag stond in Zutphen de eerste selectiewedstrijd springen op het programma. Xander Corporaal werd hier met Eikenhorst’s Marius twee keer tweede.

In de selectie reed Xander in de klasse 80 cm met zijn D pony. Hierin bleven ze mooi foutloos en kende de jury hen een score van 75,5 toe. In deze rubriek mocht Lizzy Veldhuis de derde prijs in ontvangst nemen. Zij reed met Hamlets Monalyse in het 70 cm Cat DE, dit is nog geen selectieklasse. Franke Verwaijen bleef ook foutloos met Eikenhorst’s Bram. Zij werd als vijfde opgesteld.

In de rubriek zonder barrage kon Xander wederom de tweede prijs bemachtigen. Franke bleef wederom foutloos en werd nu vierde, Felice Amaddeo reed Groenoords Bonita nu ook foutloos rond, goed voor de vijfde plaats.

Een week eerder behaalden Xander en Lizzy in Loenen ook al hele mooie resultaten. Daar werden zij beiden twee keer eerste waarbij Lizzy met Monalyse maar liefst 80 stijlpunten kreeg van de jury. Aldaar werd ook de eerste selectie dressuur verreden. Lizzy Veldhuis won overtuigend de klasse L2 Cat DE met Hekarla SIH. Haar zusje Zoë deed goede zaken in de klasse B Cat C met Golden Prince en verder waren er winstpunten voor, Lieke Plante, Lynn Weideman, Suus Lammers, Tess Lammers, Franke Verwayen en Lisanne Corporaal.

Tekst: Yvonne Buis

Xander Corporaal met Eikenhorst’s Marius
Franke Verwaijen met Eikenhorst’s Bram

Foto’s: Jeannette Bekkers

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.