Nieuws

Op 10 maart organiseren wij een bixie wedstrijd.

Sophie Buis is, samen met haar pony Pleasure Suthempe, dubbel kringkampioen geworden, dressuur klasse l1, cat c en bij het springen klasse B, cat c.

Daarna heeft ze niet onverdienstelijk op de Gelderse Kampioenschappen mogen rijden. Ze werd 2e in de dressuur en is hiermee reserve kampioen van Gelderland. In het springen werd ze 3de!

Helaas mag ze net niet naar het NK. Maar wat zijn wij trots op Sophie!!

 

Jan Garrits is op 5 januari 2e geworden op het NK springen veteranen!

 

Clubkampioenschappen 2018
Allround: Silvia Peelen met haar Pony okidoki en Cheveny Sijmons met haar paard Wilana.
Springen: Cheveny Sijmons met Wilana bij de paarden en Sanne Brink met Uvidius bij de pony’s
Dressuur: Corine Smies met Fatboy S bij de paarden en Silvia Peelen met Okidoki bij de pony’s

 

Ons nieuwe dak:

Op 16 en 17 juni  2018 hebben wij weer ons grote buitenconcours op de mooie terreinen van de Beekhoeve aan de Clabanusweg in Klarenbeek mogen houden. Het was een mooie wedstrijd.

 

Clubkampioenschappen 2017

Clubkampioenen zijn:

Dressuur pony’s: Selena Smit
Dressuur Paarden: Iris Braam
Springen pony’s: Kim Verwaijen
Springen paarden: Corine Smies

 

28 september 2017

Aankomende zondag is de grootse veiling in het kader van “Het dak moet er af!”. Hieronder alvast een overzicht van de items waarop geboden kan worden.

25 september 2017

Op 1 oktober organiseren wij een family fair. Met de opbrengsten daarvan hopen we extra geld op te halen ten behoeve van het vervangen van ons dak.

 

20 maart 2017

Op 17/18 juni wordt ons mooie buitenconcours gehouden.

concoursbig

Dit jaar selectie in alle categorieën. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sandy van Velzen (wedstrijdsecretariaat@oortveldruiters.nl)

5 juni 2016

hunnekink cc

Weet je wat er op CH Hunnekink extra is?
Geldprijzen in het springen, en die zijn niet mis!
Op zaterdag gaan we naar de paarden kijken,
wie daar met de eer gaan strijken.
Voor de overall winnaar over de BB en B ligt er €50,- te wachten,
van de L t/m de ZZ vragen we iets meer krachten.
Een gecombineerde finaleronde na afloop direct op tijd,
De eerste en tweede prijswinnaars van deze rubrieken dingen mee in deze strijd.
€150,- is er voor deze winnaar beschikbaar gesteld,
zorg dus dat je je gauw aanmeld!!!
Ook de ponydeelnemers zijn we niet vergeten,
tevens voor hen zijn wat extra prijzen moet je weten.
De overall winnaar in de BB en B,
krijgt een envelopje met €25 mee.
De overall winnaar in de L t/m ZZ,
vindt het envelopje met €50 vast wel vet!
Gauw inschrijven is wat je moet doen,
misschien ga jij wel naar huis met die extra poen!

5 mei 2016

Onder prachtige weersomstandigheden werd op Hemelvaartsdag door de ppsv Bussloo een concours hippique georganiseerd voor pony’s en paarden. Daarbij reden verschillende leden van de Oortveldruiters zich weer in de prijzen. In de klasse B pony’s cat. DE was er een 3e prijs met 194 punten en een 2e prijs met 187,5 punt voor Britt Verwaijen met Ghalid. Zusje Kim reed naar een winstpunt in de klasse B cat. ABC met Sanity. In de klasse L1 een 1e en een 2e prijs voor Eveline Hoogstad met Feline beide proeven werden beloond met 208,5 punt. Kelvin Derks reed met Lady Elegance naar een 2e prijs in de klasse M1/M2 cat. DE met 183 punten. Bij de paarden verdiende Lisa Sanders met Findsley in de klasse M2 een 1e en een 2e prijs met 190,5 en 192,5 punt, Elisa Tarallo werd ook een keer 1e met Valerio met 194,5 punt. Montana Hillebrand verdiende met Facel Vega van Suthempe 183 en 192 punten en een 4e prijs. In de klasse B paarden deelden Michelle van de Pol met Brooklyn en Jacqulien Boesveld met Davinia de 3e prijs met 188 punten. In de tweede proef werd Michelle ook 3e met 203,5 punten. Cindy Boskamp met Caydo en Jan Garrits met Krap An behaalden winstpunten. In de klasse L1 een 5e prijs voor Corine Smies met Fatboy. In de klasse L2 een winstpunt voor Angelique Barmentloo met Zornellie en Eline van Roemburg met Tyson, Kaylee Propitius reed met Tim naar 181 en 185,5 punt en een 4e prijs. Op zondag reed Montana Hillebrand in Beekbergen met Facel Vega van Suthempe in de klasse M1 naar 185 en 196 punten en een 4e plek. Caithlin Westerwoudt verdiende in dezelfde klasse met Wisky een winstpunt. In Hengelo reed Linda Buunk met Betrina naar een winstpunt in de klasse L1.

552016 voorst
Op de foto v.l.n.r. Britt, Kelvin, Lisa en Elisa met hun prijzen.

 

13 maart 2016

Anne Roelofs en Romy Damen, beiden Oortveldruiters, Voorster Kampioen.

Afgelopen zondag vond de ontknoping plaats van de Voorster Kampioenschappen. Psv de Oortveldruiters kijken terug op een zeer geslaagd evenement.
In de klasse B cat DE springen verdiende Wieger Hunnekink met Beike de 1e prijs en Jikke Verwaijen met Mike de 2e prijs. Anne Roelofs met Bruni werd 3e in de klasse L springen.
Tijdens de parade werden de (reserve)kampioenen bekend gemaakt.
Paarden klasse B kampioen dressuur Jacquelien Boesveld met Davinia en reserve kampioen Romy Damen met Mellen. Klasse L dressuur reserve kampioen Montana Hillebrand met Vacel Fega van Suthempe en klasse M dressuur kampioen Bianca Smies met Blackberry.
Pony’s klasse B reserve kampioen dressuur Anne Roelofs met Bruni, klasse L/M reserve kampioen dressuur Amy Xhofleer met Bailize en kampioen Kelvin Derks met Lady Elegance.
Nadat de plaatsingspunten van dressuur en springen bij elkaar waren opgeteld werd Romy Damen met Mellen bij de paarden Voorster Kampioen en bij de pony’s Anne Roelofs met Bruni.
Alle kampioenen ontvingen een mooie deken en de beide Voorster kampioenen daarnaast nog een enveloppe met inhoud.
anne roelofs met bruni

Op de foto Anne Roelofs met Bruni

romy damen met melle

Romy Damen met Mellen
31 januari 2016

Amy Xhofleer van de Oortveldruiters uitstekend op dreef.

In het weekend van 30 en 31 januari kon bij de Oortveldruiters in Empe op beide dagen met pony’s gestart worden. Er waren veel combinaties die daar gebruik van maakten.
Amy Xhofleer deed het met Bailize uitstekend. Zij won al haar proeven in de klasse L1 cat. C en nam 4 welverdiende bekers mee naar huis. Jikke Verwayen deed het ook heel goed met Mike, zij reed in de klasse L1 cat. DE op zaterdag naar twee derde plekken en op zondag verdiende de combinatie twee keer de 2e prijs. In dezelfde klasse verdiende Lysanne Goedkoop met Jordy haar eerste winstpunt en ook Emily Aarsen met Pesal kreeg van de jury een winstpunt.
Cheveney Sijmons beet het spits af op zondag in de klasse B cat. DE en verdiende met Bram een winstpunt. Britt Verwayen kreeg twee winstpunten met Ghalid. In de klasse L2 werd Kelvin Derks met Lady Elegance twee keer 2e en ook Lieke Pasman verdiende een winstpunt in deze klasse.
Angelique Barmentloo reed met haar paard Zornellie naar Zevenaar en verdiende in de klasse L2 een nette winstpunt.
Twee amazones gingen naar Apeldoorn, Eline Roemburg kon met Tyson weer 2 winstpunten bijschrijven op haar conto in de klasse L2 en Elisa Tarallo reed met Valerio in de klasse M1 naar twee 2e prijzen.
amy (19) Op de foto Amy Xhofleer

24 januari 2016

Op de Regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland won Lisa Sanders met Findsley de 6e prijs in de klasse M1 dressuur met 62,17 %.. Birgit Wilmink behaalde met Mr. Ed van de Beekhoeve in de klasse L2 60,33 % en eindigde daarmee in de middenmoot.
In Zevenaar verdiende Iris Braam met Dimitri de 3e prijs in de klasse Z1 met 204 punten.
Linda Buunk reed met Betrina in Vorden in de klasse L1 en verdiende 191 en 187 punten.
lisa met findsley Op de foto Lisa Sanders met Findsley

17 januari 2016

Angelique Barmentloo kringkampioen B springen.

In Brummen werd de laatste selectie wedstrijd springen gehouden voor paarden en pony’s.

Angelique presteerde ook deze keer met Zornellie. Ze reed opnieuw een foutloos parcours en een foutloze barrage met 63 stijlpunten. Ook in de andere twee selectie wedstrijden bleef de combinatie steeds 2x foutloos. Door deze constante prestatie is Angelique kringkampioen klasse B paarden geworden en daarmee is de combinatie afgevaardigd naar de regio kampioenschappen.
Bij de pony’s reed Anne Roelofs met Bruni in de klasse L cat. DE twee keer foutloos naar een 5e prijs. Eveline Hoogstad reed met Feline in de klasse B cat. DE twee keer foutloos, echter in de barrage helaas een tijdfoutje. Deze combinatie staat reserve voor de regio kampioenschappen.
Twee combinaties reden naar Arnhem voor een dressuurwedstrijd. Emily Aarsen met Pesal klasse L1 pony’s, zij verdiende 180 punten en Natasja Verheul met Alleen klasse L1 paarden, zij reed 182 punten bij elkaar.

12573804_920455294698043_5973441999888089326_nOp de foto Angelique Barmentloo.

10 januari 2016

In Empe werd een dressuurwedstrijd voor paarden georganiseerd, waar de deelnemende leden van de Oortveldruiters uitstekend presteerden.
In de klasse B twee 1e prijzen voor Jacquelien Boesveld met Davinia, 188 en 192 punten. In de klasse L1 een 1e prijs voor Jolanda Schimmel met Fixit, 195 punten. In de klasse L2 een 1e prijs voor Eline Roemburg met Tyson, 184 punten. Klasse M1 Lisa Sanders met Findsley twee 1e prijzen, 201 en 195 punten. Op zondag klasse L1 twee 1e prijzen voor Corine Smies met Fatboy, 197 en 202 punten en twee 2e prijzen voor Linda Buunk met Betrina 196 en 190 punten.
Enkele ponyleden gingen naar Beemte Broekland.
Emily Aarsen startte voor het eerst in de klasse L1 met Pesal en verdiende twee keer 180 punten en een 2e prijs. Kelvin Derks reed twee proeven in de klasse L2 met zijn pony Lady Elegance en werd twee keer 1e met 180 en 186 punten.
In Michelle van de Pol en Brum Brumm hebben we een fanatieke springer. Zij reed in Olst in de klasse L naar een overtuigende 1e plaats. Daarna startte ze voor het eerst in de klasse M en ook hierin bleef haar paard opnieuw foutloos met in de barrage een snelle tijd. Deze keer goed voor de 2e prijs!

michelle met brum brummOp de foto Michelle met Brum Brumm.

19 december 2015
Ponyrijden voor de allerkleinsten bij de Oortveldruiters
Bij de Oortveldruiters in Empe was er afgelopen zaterdag, voor de tweede keer alweer dit seizoen, een kennismakingsochtend voor de allerkleinsten. Kinderen vanaf drie tot en met acht jaar konden spelenderwijs kennismaken met alle onderdelen van de ponyclub. Het was een groot succes. De leden van de club hadden 9 brave pony’s van klein tot groot beschikbaar gesteld. 30 kinderen hebben anderhalf uur lang onder begeleiding van instructeurs en leden van de ponyclub in groepjes mogen ponyrijden. Er was een speelterrein ingericht met hindernissen waar de kinderen zelf een parcours mochten lopen met stokpaarden. Op een bewegende ton die de gangen van het paard nabootst kon er worden gevoeld hoe een paard beweegt en nog leuker dat je dan kunstjes kan doen. Deze ton wordt gebruikt door de voltige vereniging van de Oortveldruiters. Op een echte voltige pony mochten ze het daarna nog eens proberen. Er is enthousiast gereden door iedereen en een aantal kinderen hebben zelfs voor het eerst zelf leren sturen en sommigen durfden ook in draf, een hele prestatie. Ondertussen werd er limonade geschonken aan de kinderen en aan de ouders die bij elk onderdeel aan de kant hun zoon of dochter met veel plezier zagen rijden of voltigeren. Na afloop ontvingen alle kinderen een leuk aandenken en werd er een groepsfoto gemaakt waarna ieder nog een zakje chips en drinken kreeg in de kantine. Het was mooi om te zien hoe deze jonge ruiters in spe zich moeiteloos tussen de pony’s bewogen en vele zijn weer een stapje dichter bij misschien wel echt paardrijles of voltige. Deze ochtenden worden een aantal keer per jaar georganiseerd op de website van de Oortveldruiters staat wanneer en bij wie je je kunt opgeven hiervoor.
Ountochtend2015

22 november 2015

In Laag Soeren werd de tweede selectiewedstrijd voor paarden gehouden.

In de klasse M1 was Lisa Sanders met Findsley opnieuw de beste van haar groep. Met 203 punten won deze combinatie ook de tweede selectie wedstrijd. In de klasse L2 behaalden Montana Hillebrand met Facel Vega en Birgit Wilmink met Mr. Ed van de Beekhoeve een winstpunt. In de klasse B was er opnieuw een Oortveldruiter de beste. Jacquelien Boesveld werd met Davinia 1e met 199 punten.

Eline van Roemburg ging met Tyson naar Beekbergen en ging met 2 winstpunten en een blij gezicht weer naar huis.

Jikke Verwaijen reed met haar nieuwe pony Happy Feet naar Apeldoorn en verdiende in de klasse B cat. DE het eerste winstpunt.

 

Op de foto Jacquelien Beosveld met Davinia. Gemaakt door Jeannette Bekkers

 

15 november 2015

Voltige Oortveldruiters 2 winstpunten Maren-Kessel

Met 2 voltige teams en in totaal 13 kinderen reisden de Oortveldruiters uit Empe dit weekend af naar Maren-Kessel voor de  laatste voltige-wedstrijd van dit jaar.

De karavaan bestond uit een trailer met paard en 2 trainers en daar achteraan de ouders met hun kinderen. Na een reistijd van 1,5 uur met onderweg enkele flinke windstoten, starten de voorbereidingen met haren invlechten en voltigepakken aantrekken. Na de loswerktijd, startte eerst het basis team met 6 voltigeurs. Dit hele jonge team met kinderen van 6 tm 9 jaar doet niets onder aan de andere, veelal veel oudere voltigeurs in hun klasse. De wedstrijdonderdelen plicht en kür werden met goed gevolg afgelegd. En beloond met een winstpunt en een 3e plaats. In een klasse hoger (klasse E) startten 7 dames uit Empe e.o. een zeer nette plicht en vloeiende kür. Ook hier werd boven gemiddeld gescoord met een mooie winstpunt en uiteindelijke 4e plek. 2 weken geleden werd er ook al goed gevoltigeerd in Dronten waar 1 winstpunt werd behaald. Aankomende periode wordt er druk getraind voor de Nieuwjaars show welke op zaterdagavond 2 januari a.s. in Manege Empe opgevoerd wordt, dus de voltigeurs in Empe hoeven niet stil te zitten!

Voltige Basisteam

25 oktober 2015

Montane Hillebrand reed een topwedstrijd in Beekbergen met Facel Vega in de klasse L2. Twee 1e prijzen met mooi commentaar van de jury en 192 en 198 punten. Birgit Wilmink startte in Gorssel met Ed van Beekhoev in de klasse L2 en verdiende 188 en 192 punten en viel daarmee net buiten de prijzen.

25/26 september 2015

Kim Verwaijen en Corine Smies clubkampioenen 2015 van de Oortveldruiters.

Onder prachtige weersomstandigheden werden de clubkampioenschappen van de Oortveldruiters verreden. Er kon buiten losgereden worden terwijl binnen de proeven en parcoursen verreden werden. De uitslagen pony’s zijn als volgt:

1 en kampioen dressuur Anne Roelofs met Bruni, 195 punten
2 Wieger Hunnekink met Twister, 191 punten
3 Kim Verwaijen met Sanity 187 punten
4 Jildou Bekkers met Pocahontas 186 punten
5 Jikke Verwaijen met Mike 184 punten.

Springen:
1 springkampioen Kim Verwaijen met Sanity, zij sprong als enige na 2 omlopen ook nog een foutloze barrage.
2 Eveline Hoogstad met Feline
3 Joritha Bruntink met Toscane.

Uitslagen paarden:

1 en dressuurkampioen Elisa Tarallo met Valerio 195 punten
2 Corine Smies met Fatboy 190 punten
3 Kirsten Hondelink met Mister Bojangles 182 punten
4 Lisa Sanders met Findsley 181 punten.

Springen:
1 en springkampioen Corine Smies met Fatboy
2 Eline van Roemburg met Tyson
3 Angelique Barmentloo met Zornellie.

Na alles samen te hebben opgeteld werd bij de pony’s Kim Verwaijen algemeen kampioen en Jildou Bekkers reserve kampioen en bij de paarden Corine Smies algemeen kampioen en Elisa Tarallo reservekampioen. De kampioenen kregen een mooie deken aangeboden, gesponserd door de Firma’s Daaleman en Klein Hekkelder. Alle dressuur- en springkampioenen kregen een mooie chabrak, aangeboden door KTC Kangaro en Quattrowave.

Op de foto Kim Verwaijen met Sanity

Reageren is niet mogelijk